paullotberg.blogg.se

2017-02-19
18:38:49

Trump - "Den arga, lilla ponken."

Man kan ju inte låta bli att bli lite orolig. Eller?

Donald Trump, U.S.A's 45:e "president". 
Om vi ens vill kalla honom så.

Hur blev det allvarligt så här? 

Ja, för visst måste folk nu ändå erkänna att det blev nog lite tokigt det här ändå. 
Att U.S.A verkar ha fått en president som alldeles uppenbart ljuger om... ja, vad är det han ljuger om egentligen?
Det är nästan det som gör det ännu lite roli... nej, än mer tragiskt är det mest.

Först ljög Trump om att han hade den största publiksamlingen vid hans installation, trots att bilder tydligt visar att Omama hade enormt mycket fler, sen ljuger han om elektorsröstantalet nu senast. Där blir han tagit på bar gärning av en reporter.

Sen ljuger han om att hela U.S.A jounalistkår, alla tidningar, ALLA - är falskspridande tidningar som bara berättar falska nyheter. Han till och med beskriver dem som "The enemy of America". Som en liten ponke. "Alla andra gjorde, men jag gjorde inget..." 

Han är som en arg liten gosse som inte får sitt godis.
För det kan man ju räkna ut, att han förmodligen fått rätt mycket JA i sitt liv. Det är ju den makt som pengar kan ge. Folk säger ja och man får sin vilja igenom. Och han har ju en del pengar, så förmodligen är han ganska van att det blir som han vill. Och i hans sinne är förmodligen någonstans uppe bland molnen och svävar. Och det är där han är, och så blir han president...

Men hans ego verkar så stort att han inte ens nöjer sig med det. Han måste, trots att det går lätt att motbevisa, alltså ljuga om publiksiffror och röster. Hade han bara kunnat så hade han gift sig med sig själv. 
Det e Sanslöst.

Fast han kanske inför en sån lag snart. Vem vet.

Ibland är man inte ens säker på om han själv förstår att han ljuger. Ibland känns det som att han nästan tror att det som kommer ur hans egen mun är lagen och sanningen.
Eller så är det bara som Carl Bildt sa nu senast när Trump blandade ihop Sverige med Seiwan och sa att ett terrordåd begåtts i Sverige i Fredags... "har han rökt på?"

Skämt och sido.

Iallafall var han nog inte helt beredd på att det kommer visst ansvar med presidentposten, och att det krävs någon form av politisk erfarenhet. Och att det kanske, om man saknar det, är dumt att sparka alla i vita huset som faktiskt hade det!

För det är ju faktiskt så. U.S.A's president. Ja, en av de mäktigaste männen i världen just nu, har INGEN politisk erfarenhet. Inte undra på att han snurrar ihop en del saker och att hans drastiska, bestäma gemiggodis-beslut beslut får katastrofala följder. 

Han införde en lag, vecka 1, som stoppade landsfolk från sju länder att få komma in i U.S.A, med grundtanken och buskapet att "Rädda U.S.A från ondskan". Där finns bara ett ord. 
Rasfientlighet. 

Men eftersom terrorismen fått ett namn i den här världen av Trump-propaganda - "Muslimer", så gick det, till en början igenom, hos delar av folket, utan protester.

(Hur var det nu det började med Hitler. Ah, just det. "De tar våra jobb, de förstör vår ekonomi, de är monster och mördare." Ah, precis som nu alltså.)
Om man ska hitta någon vettig skillnad mellan Hitler och Trump, så var iallafall Hitler en bra talare.
Något man inte kan påstå Trump för att vara.
En man som uttrycker sig mer lögnaktigt och rent utav korkat i flera fall får man leta efter.

Men tillbaka till denna banning av landsfolk. 
Om de nu inte tyckte om U.S.A innan Trump, terroristerna alltså. Inte muslimerna alltså, utan terroristerna. Om de inte gillade U.S.A innan...
... Tror du, Trump, seriöst att de kommer tycka bättre om U.S.A efter detta? 

Givetvis var lagen EMOT lagen så den hävdes. 

Men Som sagt. 
Det blev nog bättre nu...

(Applause)

Jaha vad mer. En mur mot Mexico, och så bryter vi handelsavtalen med landet och ber dem betala muren själva, som ska hålla dem själva utanför.
Du är rätt hygglig du Trump.

Och miljön. Allting som 1200 forskare kom fram till tillsammans, om global uppvärmning, är enligt Trump bara larv. En av jordens mäktigaste personer, tror inte på miljöhotet. 
Skojar någon?
På riktigt?

Och så bråkar vi lite med Kina så de ställer ett kärnvapenladdat fartyg inom räckhåll för U.S.A.

Eller stoppar aborträtten för kvinnor i tredje världen så de dör av infektionssjukdommar när de försöker göra aborterna själva eller på spartanska kliniker.

Och sen när folk börjar klaga och vill ha svar på frågor, så säger Trump. "Nej, jag gör inte presskonferenser. Jag skriver direkt till folket, utan filter."

Donald Trump, U.S.A's 45:e president gör inte presskonferenser. Han...
... twittrar istället. 

Whaaaaaataaaaaaaa?

Jag satt och kollade lite på hans twitter när hans s.k lag upphävdes. Han blev riktigt arg.
Och han twittrade, som en arg tonåring i skinfotöljen. Ibland flera inlägg i timmen. 
Han kunde inte ta att han inte fick igenom vad han ville. Att någon sa NEJ. Han står inte ut med att inte få JA på allt han säger, vill och gör.

Men det börjar redan synas.
Opinionsmätningar i U.S.A visar nu att Trump har det lägsta popularitetsstödetet i U.S.A's historia sen mätningarna startade.

Aldrig har så många människor demonstrerat.
Aldrig har så många motståndsrörelser skapats.

Den arga, lilla twitttande ponken måste släppa godispåsen och se sig omkring, och fundera på om det verkligen var rätt val...

... att bli president. 

Se Trump bli tagen på bar gärning här.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: