paullotberg.blogg.se

2017-02-28
21:30:20

Det räcker med hat nu Birro.

Jag har läst några inlägg av Marcus Birro här på blogg.se. Han skriver bra, både nu och förr, medryckande, intellegent, men, tyvärr, iallafall här på blogg.se är det återigen, gång på gång, att ge en bild av att "Sverige är förstört", "klyftorna ökar mellan förort och stad", hit och "alla politiker gör fel och ljuger er rakt i ansiktet" dit. Ja, och Invandringen.

Ja och så fortsätter det, i inlägg efter inlägg.

Och det börjar alltid som att Sverige är, eller var ett bra land, men...
Alltid ett undergrävt "men..." ett men med ett mål som förstör, som förstör, och utan att sägas med konkreta ord, bara med text mellan raderna, så finns det där, ganska kristallklart egentligen vad det där "men" är och som förstör vårt en gång härliga land.

Jag uppskattar oerhört väldigt mycket av det du gjort tidigare, det vill jag verkligen understryka. Om depressioner, om alkohol, politik tidigare, och fantastiska böcker, men det handlar inte heller om dig som person, bara om faran, som jag anser, finns med att skriva om sverige och bilden av det, på det sätt du gör och har gjort på senaste.

Varenda inlägg av dig Birro, iallafall som jag läst nu på senaste, handlar om hur bra allting en gång och hur dåligt det har blivit. Och jag förstår att du skriver om det gång på gång, för det intresserar just nu, i hela världen, och här i sverige växer SD som en lavin. Vi har X antal brutala situationer i världen som gör att flyktingar behöver flytta på sig över världen som aldrig förr. Så det är på tapeten, det du skriver.

Men glöm inte vad det du skriver ger för påverkan för de som läser, och ditt eget samhälle. 


OBS! 
Innan jag forsätter vill jag påpeka att jag absolut inte någon politiker, och ingen expert inom något område, så jag tänker inte ta på mig någon proffisionell titel inom något av de områden mitt inlägg kommer beröra, men precis som alla andra i Sverige, så känner man ibland att man behöver säga vad man tycker, och förklara, iallafall kände jag så, vart man står.

Och med risk för att få en miljard hatiska meddelanden och kommentarer efter detta inlägg så låter jag det få vara värt det, för att iallafall få fram det som jag känner är viktigt att få säga. 


Tillbaks till dig Birro.

Du skriver att Sverige alltid varit en land som välkomnat alla, men som velat att de som kommer också tar sitt ansvar och anpassar sig. Självklart är det så, precis som nu. Men det kommer fler nu, i hela världen, inte bara i Sverige.
Det öser in folk över allt.

Vi måste öppna upp ögonen lite, och se utanför Sverigebubblan, vidga vyerna och inse att det inte bara i Sverige det händer saker. Världen är inte som då, som du beskriver som när allting var så bra. Vi har extremt svåra flyktingfrågor att hantera, och som vi knappt klarar av... vi heller. Men vi har det jäkligt bra om vi ser på världen som en helhet. För det måste vi väl göra? Eller är vi i vårt lilla land viktigare än resten av mänkligheten?

Jag säger ju inte att integrationen är perfekt, eller i vissa fall bra alls, jag har skrivit om det tidigare i ett inlägg, inte heller att jag sypatiserar med de förorter där segregationen tar över. Vi måste integrera mera, så gott vi kan och hinner.

Men jag tror inte på att stänga dörren...

"Låt andra länder ta lite ansvar också!"

Ja, klart, rättvist, men om de inte gör det då, och vår dörr också är stängd.
Then what?

Ja, Sverige har plockat in fler än många andra länder. Brottsstatistiken har ökat, områden har blivit mer segregerade.
Ja. Det är sant Birro, även om det inte är in den brutala nivån som du ger bilden av. Eller som media blåser upp... men... också igen, konstigt vore det väl dessutom annars, om det inte ökat alls, för vi är ju fler människor på samma yta, och vi har fler olika kulturer, bakgrunder, blandade åsikter, helt olika relgioner, helt olika syn på äktenskap och kvinnsosyn. Åt helvete rent utsagt i många fall!

Men där, som du vill, mellan raderna, peka ut flyktingarna som det stora problemet i Sveriges raserering, så visst har de del i stegringen av den typen av brott och felaktigheter i vårt land, och det är ju många av dessa som har traumatiska upplevelser med sig i bagaget, och som förmodligen är extremt psyksikt trasiga.
Och visst påverkar det och förstör.
Det är ingen som förnekar det, inte heller vi som försvarar vårt land som en god plats. Vi ser också det, men vi ser inte BARA det. Det skillnaden måste få finnas kvar, och få bejakas.

För de har inte reserat vårt land Birro.
Det har inte förstört vårt folkhem som du så varmt pratar om.
Och Rinkeyby och Rosengård är inga nyheter, det fanns förut också. Likväl som det finns och fanns liknande laglösa städer i andra länder på jord.
Och de har blivit värre på flera platser, överallt. Inte bara här.

Och jag vill inte få det att låta som att "bara för att det finns överallt så är det OK". Jag vill bara belysa att i grund och botten, trots allt det hemska som ökat, så har vi det väldigt bra. 

Och idet måste vi ta ett ansvar, liksom världen i sin helhet måste ta ett ansvar, för allt det som händer just nu, för att ta hand om det som gått åt pipan på flera håll.
Och där öppnar jag gärna dörren.

Och det betyder alltså inte att jag sympatiserar med folk som utför brott, inte heller att jag inte ser, är vill låtsas som att den ökande brottsligheten finns.

Det är klart att jag också ser bilbränder, självmordbsbombare och allt som media spottar ut.
Media.
Media, som du för övrigt, i andra fall, än i dessa negativt spridande fall, anser bara ger falska bilder av verkligen. 
Men inte när nyheter om de GIGANTISKA PROBLEM som folk i vårt "INVADERADE, RASANDE LAND" läggs fram, och sen sprids och spetsas vidrigt, hatiskt, på sociala medier och totalvinklade sajter som Avpixlat m.m.

Med det säger jag inte att jag tror att du behöver vara rasist, eller för den delen främslingfientligt lagd, men du måste se att det hänger ihop. Och jag tror du garanterat är väl medveten om att det du skriver, alltid av dessa invider kan läsa ditt, mellan raderna, fint undangömma "men..." i alla dina inlägg.

Och det här "men"- et som sprids ut, till nu alla dessa läsande människor, det fyller de ganska enkelt på själva sen.
Du vet det också.

"Men... om vi bara inte tog emot så många..."

Det är så det blir.

Jag tycker mycket av det du skriver är väldigt klokt, men det räcker med hat nu. För när, i historien, har hatet gjort något gott för människan? Hemma, i världen, på arbetet?
Hat växer hat.

Det är så.

Jag tycker att det är hemskt att jag inte kan skriva på Facebook idag att "Jag mår bra i Sverige" utan att mitt inlägg ska kantas med 100-tals hatiska, vidriga, rasistiska inlägg och påhopp och rena hot flera gånger.

Får jag inte tycka att Sverige är bra?


Jag tycker Sverige är fantastiskt.
Jag är jättestolt över att vara Svensk, att vi alltid stått för demokrati, att vi i jämförelse med andra länder är ett mycket tryggt land att vara kvinna och barn i, att vi tänker på miljön, (även om vi kunde göra det mer). 
Jag är stolt över att bo i ett land där fler och fler pappor går med barnvagn och plockar ut massor av föräldraledighet och att vi hela tiden kämpar för att bli mer jämnställda när det gäller allt från hem till lön. 
Och så är jag stolt över att vi öppnar vår dörr när det behövs.

Vi kämpar bra och vi har kommit långt!

Och jag Birro, för du pratar mycket om Henrik Shyffert, som du anser bara glassa runt i sin porsche och kan därför inte förstå vad han pratar.
Att han inte ser Sverige som eet verkligen är.

Jag har verkligen ingen porsche. Jag har en Opel Zafira 2006 med trasig bagagedörr och jag glassar verkligen inte runt. 
Visst, Jag hade en kort stund i rampruset, som jag hanterade kasst, och som inte kan påstås som något som förändrat mitt liv. 
Jag är uppväxt i förrorterna i Stockholm. Jag bodde längst tid i Skarpnäck, på nybyggda flygfältet, där barn och ungdomstätheten och segregation var gigantsikt under den tiden. Och jag föddes i Rågsved. 
Det fanns mycket kulturkrockar i Skarpnäck, det kan jag skriva under. 
Och gängbråk. Och farliga områden, och jag vill verkligen inte bara anklaga enbart dessa, vilka vi nu ska anse att dessa är, för det. 
"Dessa" var också svenskar, för att förtydliga, om vissa nu antog att dessa" var invandrare. 
Det fanns också stora skaror av barn och ungdommar, som hamnat i fel krets. Nej, inte bara för att det fanns så mycket osvenskar. 
Det kan hända ändå. Jag lovar. Det finns andra orsaker är invandrare till att problem, gäng och problem uppstår! Det FINNS kretsar och områden av samma slag utan att invandrarna är problemet. 
På riktigt!

Men tillbaks till den ursprungliga poängen jag ville belysa nyss.
Jag har inte Shyfferts Status, ingen aning om hans uppväxt, men jag har inte nån guldslevshistoria heller.
Inte bakåt, och inte nu.
Jag jobbar som musiklärare i grundskola, ingen fet lön alls, delar av mitt liv har jag i perioder gått på allt från föräldrapenning, till A-kassa och socialbidrag i långa perioder. 
Så även fast jag inte är Henrik, så delar jag inte din bild, utav vårt land.

Klart har jag känt ilska och vrede för att livet känns jävligt hårdkört, orättvist och haft funderingar på vad som är felet med vårt land...

... men sen har jag öppnat ögonen lite till.

Tittat på hur det ser ut på andra delar i världen, hur Sverige klarat sig från krig under så många år, när andra krig aldrig någonsin verkar ta slut, och hur ojämnställt, orättvist, fattigt, svältandes det är på andra platser i världen, och med diktatur, kvinnoförtryck, barnäktenskap, alltså... det tar aldrig stopp när man tänker på hur jäkla eländigt folk vissa människor i olika delar av världen har det.

Och de har det fortfarande så.
På en HELT annat nivå än vi har det här.


Och så blev det ännu mer kaos, och folk började förflytta sig.
Och så plötsligt så välde det inte mer folk än vanligt och tog plats i vårt härliga land, och hatet som fanns i folks sinnen, ilskan mot politikerna, mot de i överflöd, mot att känna så oviktigt, meningslös, fattig, lägre stående, fick en plats, ett substitut - Dem.

Det hände i Danmark också.
Och nu i U.S.A.

Och i Tyskland också...
Under andra världskriget...

...Jag ska försöka avsluta det här inlägget nu.

Jag menar inte att ingenting är sämre i vårt land. Det hoppas jag att du, ni, kan utläsa från mitt inlägg, men vi kommer inte komma någonstans, och inte vidare genom att förvärra bilden av vårt land, att gro mer ilska eller att glömma helhetsperspektivet.
Och verkligen inte genom att sprida hat, eller skuldlägga delar av mänskligheten för att de inte har det som vi.

Det som fick mig att skriva det här inlägget, och fick mig att kommentera dina inlägg, Birro, var slutet slutet på ditt senaste inlägg.

Du avslutade ditt inlägg så här Birro:
"Den folkliga vreden är här för att stanna".

För just, exakt den typen av rader i offentliga medier skrämmer mig.
Inte heller när du förstärker den med sista raden, för att göra den mänsklig, genom att skriva att "Jag hoppas den används till något konstruktivt.", så blir den meningen en god sak att skriva.

För andemeningen blir, inte för alla, men för många, att "Sveriges befolkning, har fått nog, politiken har svikit oss, med dålig invandringspolitik, och problemet blir därmed tillslut - DEM."

Kalla dem judar, eller muslimer eller Zigenare eller vad du vill.
I Tyskland blev DEM det judar, i U.S.A blev DEM muslimer, i hela världen är fortfarande en stor del av DEM Zigenare.

Och om den som läste ditt inlägg inte KÄNDE det hatet mot DEM, INNAN denne läste ditt inlägg.

Så känner han det möjligen det nu.

Och i det specifika fallet, blir det ditt fel, Marcus Birro.

Låt iallafall Sverige får vara ett DEM-fritt land.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: